Cambi l'argento, ma il risultato non cambia:
sempre ottimo è!
Ingredienti:
sgombro
uva passolina
pinoli
vino bianco
aceto
aglio
alloro
olio EVO
sale
verdure per guarnire
sgombro
uva passolina
pinoli
vino bianco
aceto
aglio
alloro
olio EVO
sale
verdure per guarnire
Sgombri a modo mio
Pigghia l’argentu di lu nostru mari,
li sgombri, e ti li fai spinare
anzi, si sunnu proprio di jurnata
cerca di farli grapiri a linguata
e ‘ntall’acitu dacci una sguazzata.
Sistemali ‘nta tigghia testa e cura
chiusi, di tagghiu e, prima da cottura,
cummogghiali d’ogghiu e acitu di campagna,
addauru e riano friscu di montagna.
U spicchiteddu d’agghia ora ci voli,
e tanticchia di passulina e di pinoli.
P’u sali t’ha sapiri arrigulari
er a stu puntu la tigghia poi ‘nfurnari.
Cu sta pietanza semplici e pulita
la genti si licchirrà puru li ‘jta.
Saba Closs
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